گروه و رییس گروه راه اندازی
گروه راه اندازی معمولاً از مرحله ۸۰ درصد پیشرفت کار اجرائی پروژه با اعلام مدیر مهندسی و ساختمان و با تصویب مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب تشکیل می گردد . درمورد طرح / پروژه ها ی خارج از مناطق نفتخیزجنوب با درخواست مجری، درصورت تصویب مدیر تولید، گروه راه اندازی تشکیل می گردد. این گروه شامل متخصصین و کارشناسان مجرب مجموعه های ستادی و شرکت های بهره بردار در زمینه های فرآورشی، عملیاتی، تعمیراتی، بازرسی فنی و خوردگی فلزات، مخابرات، ایمنی و بهداشت محیط زیست، خدمات کامپیوتر، حراست و خدمات مهندسی بهسازی اماکن و تاسیسات بوده و با هدایت و هماهنگی از سوی رئیس و جانشین رئیس گروه راه اندازی شروع به کار می نمایند .
وظایف رئیس گروه راه اندازی:
۱ – مطا لعه و بررسی مدارک و نقشه های ارائه شده طرح یا پروژه و شرکت در جلسات بررسی (در صورتیکه در این زمان رئیس گروه تعیین شده باشد، در غیر اینصورت توسط نمایندگان این اداره انجام خواهد شد ) و بازدید و سرکشی مستمر از طرح / پروژه و گزارش روند پیشرفت طرح / پروژه یا علل تأخیر در عدم تکمیل آن را از طریق رئیس اداره مهندسی راه اندازی به مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب گزارش می نماید.
۲- هماهنگی وپیگیری لازم جهت دریافت و تحویل آخرین نسخه از کلیه مدارک، نقشه ها و کتب فنی مشاور و سازندگان ادوات و ماشین آلات طرح از مجری طرح برای گروه راه اندازی و ادارات ذیربط .
۳- پیگیری دریافت اطلاعات فنی مربوط به شرکت های سازنده تجهیزات، این اطلاعات عمدتاً از طریق اعزام به خارج از کشور و بازدید از کارخانجات شرکتهای سازنده و یا گذراندن دوره های آموزشی که توسط پیمانکار در داخل کشور تشکیل میشود و همچنین با مطالعه و بررسی کاتالوگها و کتب سازند ه بدست می آید.
۴- هماهنگی تشکیل جلسه معارفه بمنظور آشنائی اعضاءگروه راه اندازی و مجریان طرح با همدیگر و آشنایی بیشتر گروه راه اندازی با جزئیات طرح/ پروژه .
۵- بحث و تبادل نظر با گروه راه اندازی به منظور مطالعه و بررسی طرح / پروژه ، ارائه نقطه نظرات ، بررسی و ثبت نواقص و اشکالات مشاهده شده و عدم انطباق احتمالی آنها با نقشه های ارائه شده و استانداردهای رایج مورد قبول شرکت ملی نفت ایران .
۶- هماهنگی برای تشکیل جلسات بررسی و پیگیری رفع نواقص و اشکالات اختصاصی : برق، ابزاردقیق ، مکانیک ، سیویل و تجهیزات و ملزومات ساختمانی.
۷- بررسی و اولویـت بنـدی فهـرست نواقـص و اشکالات مطـرح شده و ارائه بـه مجری طرح/ پروژه یا پروژه جهت اجراء .
۸- برقراری تماس ، مکاتبه و هماهنگی با رؤسای ادارات مختلف ستادی و شرکتهای تابعه جهت انجام کارهای مورد نیاز طرح. .
۹- برنامه ریزی و هماهنگی جهت تدارک مکان استقرار، استراحت و غذای همکاران گرو ه راه اندازی در مواقع حضور درمحل طرح (سایت) .
۱۰- هماهنگی بمنظور حصول اطمینان از نصب صحیح تجهیزات و ماشین آلات و قطعات بکار رفته در تجهیزات طرح / پروژه و انطباق آنها طبق مدارک فنی .
۱۱- هماهنگی و پیگیری در جهت نظارت برآزمایش های متداول کابلهای برق و هماهنگی برای تهیه و تائید مدارک انجام آنها با نظارت خدمات مهندسی برق ستاد و اداره تعمیرات شرکت بهره بردار .
۱۲- هماهنگی و پیگیری انجام آزمایشات بارگذاری و جابجائی جرثقیل های سقفی با کمک وزنه های استاندارد و تحویل و تحول آنها .
۱۳- هماهنگی و پیگیری جهت آماده سازی و تحویل و تحول اتاق فرمان و متعلقات ساختمانی مربوط به آن با نظارت و همکاری خدمات مهندسی و بهسازی اماکن و تأسیسات و اداره (بهر ه برداری نفت/ تأسیسات تقویت فشار/گاز و گازمایع) .
۱۴- هماهنگی و پیگیری جهت آماده سازی و تحویل و تحول کارگاه و یا ساختمان تعمیرات و متعلقات ساختمانی و ماشین آلات و ابزارمستقر در آن با نظارت و همکاری خدمات مهندسی و بهسازی اماکن و تأسیسات و اداره تعمیرات شرکت بهره بردار.
۱۵- هماهنگی و پیگیری درجهت آماده سازی و راه اندازی و تحویل و تحول دستگاههای تهویه مطبوع ساختمانها و اماکن صنعتی (HVAC) .
۱۶- هماهنگی بمنظور مطابقت خطوط لـولـه با نقشه های P&ID و ارائه نقطه نظرات اصلاحی بر روی آنها قبل از آزمایشات فشار ایستائی مربوطه .
۱۷- هماهنگی و نظارت برمراحل شستشو، آزمایشات فشار ایستائی، تخلیه و خشک کردن خطوط لوله و تکمیل مدارک و تائید آنها .
۱۸- هماهنگی و نظارت برانجام عملیات اسید شوئی با حضور کارشناسان مربوطه ( این عملیات توسط پیمانکار و با نظارت کارشناسان مهندسی خوردگی فلزات و کارشناسان مکانیک خدمات مهندسی تعمیرات انجام میشود ).
۱۹- هماهنگی و پیگیری جهت آماده سازی دیزل ژنراتور برق اضطراری وانجام آزمایشات اولیه متداول
با احترام ، علی رضایی ، مشاور مدیریت ایمنی فرایند